V stredu otvoria zrekonštruovaný hraničný priechod s Ukrajinou

09.12.2008 Snina

Ubľa/Snina 9. decembra (TASR) - Zrekonštruovaný slovensko-ukrajinský hraničný priechod v Ubli v Sninskom okrese uvedú slávnostne do prevádzky v stredu 10. decembra.
Rekonštrukčné práce, ktoré majú zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb a zabezpečiť komfort pre cestujúcich, boli dôvodom, pre ktorý je slovensko-ukrajinský cestný hraničný priechod Ubľa - Malyj Bereznyj uzatvorený od septembra.
\"Momentálne robíme iba dočisťovacie práce, umiestňujeme nábytok a pripravujeme sa na slávnostné otvorenie, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ michalovskej colnej správy Ladislav Brada. Dodal, že na priechode vznikla nová administratívna budova, boxy na vybavovanie cestujúcich pre colníkov aj policajtov, zastrešili aj jednu časť priechodu.
Predpokladaná výška investičných nákladov spojených s rekonštrukciou a inžinierskymi činnosťami predstavuje do 50 miliónov Sk (1.659.696 eur). \"Vzhľadom na to, že spomínaná rekonštrukcia hraničného priechodu je rozsiahla a práce nie je možné vykonať za prevádzky, bolo potrebné úplne uzavrieť tento hraničný priechod v dovoze i vo vývoze, \" konštatovala pred časom hovorkyňa bratislavského generálneho colného riaditeľstva Martina Kereková.
Výstavba pôvodného priechodu bola ukončená v decembri 1994. Počas prevádzkovania na montovaných objektoch a ostatných zariadeniach nebola vykonaná žiadna rozsiahla oprava. Po vstupe SR do Európskej únie a schengenského priestoru sa priechod z technického, ale aj kapacitného hľadiska stal nevyhovujúci.
V čase rekonštrukcie je nákladná aj osobná doprava odklonená na hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod, ktorý je otvorený nepretržite. Peší cestujúci môžu využiť aj hraničný priechod Veľké Slemence – Maly Selmenci. Ten je pre verejnosť otvorený v čase od 8. do 20. hodiny denne.
 

Vyberte región